Qr på tur blir virkelig på grunn av støtte fra                           

 

har gjort QR på tur prosjektet mulig. Tusen takk!

Prosjektet QR på tur er en videreføring av Atelier Austmarkas prosjekt Storfe for fred, påbegynt i 2017, og er et workshop/utstillings-prosjekt, som i 2020 blir realisert ved hjelp av tilskudd fra Innlandet fylkeskommune, Sparebankstiftelsen, Annelandet as og utallige timer med frivillig innsats fra blandt annet Annelandets venner og Atelier Austmarka.

Den overordnede hensikten med prosjektet er bevisstgjøring av norsk landbruks betydning for bl.a. bosetting i bygdene og en hyllest av den norske bonden, som symbol på alle som kjemper, ikke gir seg og holder ut på tross av vanskelige omstendigheter.

Felles for alle prosjektene i serien siden 2017 er aktivisering og stimulering av barn og unges skaperkraft og livsglede, synliggjort ved deltakernes inspirerte dekorasjon av ku-silhuetter utskåret i tre, i størrelser fra «veskehund(ku)» til naturlig størrelse, både kyr (eller QR som jeg liker å kalle dem) og kalver.

Deltakere på prosjektet spenner fra førskolebarn, via skolebarn på asylmottak, til ungdommer på videregående. Målet er at deltakerne skal oppnå en følelse av mestring og glede ved å skape et prosjekt sammen med flere andre, og å føle stolthet over egen innsats i forbindelse med visning av prosjektet, som også er en svært viktig side ved kunstnerisk aktivitet.

Etter at kuene er avlet fram, Skal de bli attraktive mål for turer i regi av Den Norske Turforening og Grendeturene i Hylleråsen, i tillegg til at en andel skal vises steder der mennesker naturlig samles, bl.a. butikker, spisesteder osv. Her skal de begeistre og engasjere lokalbefolkning, tilreisende og deltakerne med familie og venner gjennom hele sommeren og høsten, før de går i vinterlagring og kan fortsette turen neste vår.

Nytt i årets prosjekt er en mer aktiv inkludering og bruk av de muligheter for formidling av informasjon som digital kommunikasjon gir. Øremerking av kyra med QR koder, som skal lede publikum til en egen side om prosjektet, vil gi publikum et større innblikk i hva prosjektet handler om og dets historie, noe som igjen vil styrke prosjektets evne til å begeistre.

Prosjektet vil sørge for et etterlengtet kunstnerisk aktivitetstilbud i Engerdal, en kommune som ikke har noe avsatte midler til utvikling av evne til kunstnerisk uttrykk, og alle gaver vil bidra til å gi prosjektet en fylde og kraft som vi ønsker skal gi gjenklang langt utover lokalsamfunnets grenser.

Vil du bidra? Vipps Annelandets venner en gave på 611728. Gi oss beskjed på hvis du trenger bilag til regnskapet. 

Her er noen bilder fra workshop med skolebarn bosatt på Drevsjø asylmottak, ungdommer fra Trysil videregående 1IFA og unge og litt eldre fra Hylleråsen