Annelandets venner ble stiftet i september 2019 av billedkunstner Anne Kristine Jarulf og Tor Rønning.

Foreningens hensikt er å ivareta det lekende menneske.

Stiftelsen av foreningen ble inspirert av et samarbeid mellom Atelier Austmarka/Kongsvinger og Annelandet spiseri og galleri/ Engerdal sommeren 2019, hvor prosjektet Storfe for fred ble introdusert for barn og besøkende i Engerdal.

Anne Kristine Jarulf har siden 1998 jobbet med kunst og kultur, bl.a. som utøvende kunstner, lærer på kulturskole og formidling av egen og andres kunst i eget galleri.

Vi vil bidra til økt bolyst og aktivitet på landsbygda gjennom å stimulere og vise kreativiteten i befolkningen

Vi mener at det er viktig, og riktig å ta vare på det lekende i oss selv.
Ofte så er det sånn at vi leker mindre, jo eldre vi blir. Vi ser ikke ut til å forstå at vi blir gamle fordi vi slutter å leke, men tror at vi slutter fordi vi har blitt gamle.
Humor, latter, lek, raushet og begeistring er ikke bare medisin uten bivirkning, men det fører også til at vi har det godt med andre mennesker. I tillegg forlenger en god latter som kjent livet.
Selvironi er blant de beste formene for humor, og lite er så herlig som mennesker som ler av seg selv i stedet for å være gravalvorlige og ta seg selv høytidelig. Derfor trenger vi å hente frem det lekende i oss.Vi trenger å leke, for lekens skyld!
 
Vi i Annelandets venner ønsker å lage en arena for lek, en plass i verden der vi sammen kan utforske hvordan vi kan uttrykke oss med ord, farger, lyder, og en plass der vi kan la oss inspirere av hvordan andres lek har latt dem uttrykke seg.
 
Lek kjenner ingen alder, derfor er det ingen aldersgrense i Annelandets venner. Det koster heller ingenting å være medlem i Annelandets venner. Hvis du ønsker å bli invitert på aktiviteter, konserter, utstillinger, poesi-kvelder, workshops, kurs osv. , så kan du sende en epost til anne@jarulf, eller sende en melding til 95 79 00 99, eller kom på et av våre arrangementer og meld deg inn da.